De zaden van de zaden groothandel en combinatieteelt

Een bezoekje aan de zaden groothandel is een mooie tijdsbesteding, zeker wanneer je een moestuintje hebt of dol op tuinieren bent. Want wie wilt er nou niet een prachtige oogst die ze zelf hebben gegroeid? Toch moet je met het zaaien op bepaalde dingen letten, bijvoorbeeld op combinatieteelt. Hieronder lees je hier meer over.

Doe onderzoek voordat je naar de zaden groothandel gaat

Wanneer je je zaden hebt bemachtigd bij een zaden groothandel of via tuinplus.nl kun je aan de slag met het zaaien. Wees niet gelijk te enthousiast, maar doe van te voren nog goed onderzoek naar welke zaden erbij elkaar kunnen. Het kan namelijk zo zijn dat de zaden die jij hebt gekocht niet goed bij elkaar passen. Dit heet combinatieteelt. Dit is een term dat gaat over de invloeden die gewassen op elkaar kunnen uitoefenen. Zo kunnen bepaalde soorten gewassen elkaar erg versterken, maar ook tegenhouden. Dit is goed om na te kijken voordat je begint met zaaien, want anders kan het zomaar wel eens zo zijn dat jouw oogst dit jaar erg klein is.

De zaden groothandel en de combinatieteelt

Je zult voorafgaand aan het zaaien dus goed je onderzoek moeten doen, zeker wanneer je verschillende kruiden of groente- en fruitsoorten naast elkaar wil gaan plaatsen en oogsten. Je zult je moestuin dus zo moeten indelen dat de gezaaide gewassen een positieve invloed op elkaar hebben. Dit voorkomt de mogelijkheid dat je de verkeerde combinaties maakt en dat je weinig oogst hebt. Dit werkt als volgt. Sommige planten beïnvloeden elkaar op een negatieve manier, terwijl andere elkaar op een goede manier beïnvloeden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door geur. Bepaalde planten gebruiken geur om insecten af te schrikken; denk hierbij aan insecten die een bedreiging voor hun kunnen zijn. Andere planten geven een stof af via hun wortels.

Wat zijn voorbeelden van combinatieteelt?

Je kunt bijvoorbeeld hierbij denken aan de Tagetes patula. Dit is een prachtige plant die wortelaartjes voor hun buren kunnen afstoten. Wortelaartjes zijn insecten die plantenwortels kunnen aanstoten. Deze Tagetes patula helpt zijn buren dus door door middel van de wortels een stofje af te geven. Dit is dus een goede combinatie met een gewas die erg gevoelig voor deze wortelaartjes is. Door ze naast elkaar te plaatsen, hebben ze een positieve invloed op elkaar. Je kunt zo bijvoorbeeld ook wortels en ui erg goed naast elkaar plaatsen. Ui heeft natuurlijk een erg sterke geur, welke wortelvlieg vermindert en zelfs verjaagt. Maar je kunt een wortel beter niet naast een tomaat zetten. Een tomaat heeft namelijk een stofje af dat wortelgroei afremt, waardoor dit geen ideale combinatie is. Let hier dus goed op voordat je naar de zaden groothandel gaat en begint met zaaien!

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Daktuinen-Van-Vliet
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart