Zo heb jij binnen no time een heerlijk terras in jouw achtertuin

In de lente, zomer en vroege herfst is het geweldig om een plekje in je eigen tuin te hebben waar je lekker kunt zitten en ontspannen. Heb je nog geen fijn terras in jouw tuin? Hier zijn enkele dingen waar je aan moet denken bij het creëren van je eigen terras.

Mooie tuinmeubelen

Als je buiten wil zitten heb je natuurlijk een paar mooie tuinmeubelen nodig. Blijf weg bij die standaard witte plastic tuinstoelen en de uitklaptafels voor op de camping. Investeer in echt iets moois. Kies voor robuuste, duurzame tuinmeubelen die bestand zijn tegen een hoop weersomstandigheden. Wees zorgvuldig in je keuze, want het aanbod van Tuinmeubelshop tuinmeubelen is gigantisch.

De juiste locatie

Idealiter plaats je jouw nieuwe terras op een verhard gedeelte van de tuin, zodat de meubels steviger blijven staan. Meet van tevoren goed op welke ruimte beschikbaar is op jouw toekomstige terras, zodat je niet ineens met een te grote nieuwe tuintafel komt. Het schijnt dat je tuin meer diepte krijgt wanneer je het terras zo positioneert dat je vanuit het woonkamerraam over de tuintafel heen kunt kijken. Probeer, voor zover mogelijk, te experimenteren met de locatie van je nieuwe terras en observeer hoe dit de uitstraling van jouw huis en tuin beïnvloedt.

Extra dingen om aan te denken

Om optimaal van je terras te kunnen genieten, kun je naast een mooi tuinset ook nog enkele andere dingen aanschaffen. Het is bijvoorbeeld prettig om in de zomer niet de hele tijd in de felle zon te hoeven zitten. Met een pergola of een schaduwdoek kun je dit probleem gemakkelijk omzeilen. Daarnaast is het een goed idee om te investeren in sfeervolle buitenverlichting, zodat je tot laat in de avond van je terras kunt genieten. Je kunt bijvoorbeeld lantaarns aan de buitenmuur bevestigen, maar als je daar geen zin in hebt, bestaan er ook draagbare buitenlampjes die je ‘s avonds gewoon op tafel kunt zetten. En voor de finishing touch: een mooie barbecue of een vuurkorf maakt het zomergevoel helemaal compleet. Hoe ga jij je tuin inrichten?

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Daktuinen-Van-Vliet
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart