Verschillende soorten kunststoffen

Er zijn verschillende groepen kunststoffen op de markt beschikbaar. Deze groepen hebben verschillende eigenschappen en kunnen daardoor voor verschillende soorten toepassingen gebruikt worden. De meest toegepast kunststof zijn de basic kunststoffen. Deze worden wereldwijd in grotere hoeveelheden geproduceerd en zijn uitstekend geschikt voor constructieve toepassingen. Naast dat deze basic kunststoffen qua gebruik erg prettig zijn, zijn deze kunststoffen economisch ook nog erg aantrekkelijk. Basic kunststoffen kunnen worden onderverdeeld in PE, PVC en PP. Verder zijn engeneering kunststoffen erg in trek bij dynamische en werktuigbouwkundige toepassingen. De kenmerken van deze soort kunststoffen is dat het een hoge slijtvastheid heeft, makkelijk te verwerken is en mechanische eigenschappen heeft. Door de gunstige prijs/prestatie verhouding zijn de engeneering kunststoffen een van de populairste in zijn soort. Enkele voorbeelden van deze soort kunststoffen zijn HMPE, PA en PETP. De derde soort kunststoffen die populair zijn, zijn de High Performance kunststoffen. Bij deze kunststoffen leveren absolute top prestaties bij technische kunststoffen. Doordat deze kunststoffen bestemd is voor extreem hoge en lage temperaturen, zijn deze stoffen erg populair. Enkele voorbeelden van high performance kunststoffen zijn PEEK, PI en PAI.

Wat is Marlan Solid Surface?

Een andere erg populaire en hoogwaardige kunststof is Marlan Solid Surface. De letterlijke vertaling van Marlan Solid Surface is ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Deze kunststof staat bekend als een nieuwe kunststof van gegoten en gespoten polymeer-producten. Doordat deze kunststof voor veel toepassingen geschikt is, is de vraag naar deze kunststof hoog. Doordat deze kunststof hoogwaarde polyesterhars bevat, krijgt de kunststof een mooie en zuivere kleur. Verder voelt deze kunststof een stuk warmer aan, waardoor het ook nog eens als hardhout bewerkt kan worden.

Waar moet ik mijn kunststoffen bestellen?

Wanneer u op zoek bent naar bepaalde kunststoffen, zijn er verschillende plekken waar u dit kunt kopen. Belangrijk hierbij is dat u de juiste kunststof voor de juiste toepassing besteld. Daarnaast is het belangrijk dat u de kunststoffen juist geleverd krijgt. Zeker wanneer het een specifieke klus betreft die met haast afgehandeld moet worden, is het prettig wanneer de levertijden gunstig zijn. Bekijk daarom eerst goed welke bedrijven welke levertijden hanteren. Daarnaast is het ook mogelijk om met bedrijven contact op te nemen om te overleggen of de kunststof bij de juiste toepassing past. Een bedrijf waarbij u dit kunt overleggen is Kunststof Forte. Mede door de goede recensies van andere klanten wordt dit bedrijf gezien als een betrouwbare partij om uw kunststoffen bij te kopen. Door het ruime aanbod op de webshop, weet u zeker dat u de juiste kunststoffen vindt voor uw toepassing.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Daktuinen-Van-Vliet
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart