Voordelen van Clean-in-Place transportbandreiniging

In elk voedingsmiddelen- en drankenbedrijf is productiehygiëne van het grootste belang om de productveiligheid te waarborgen. Om deze reden moet alle apparatuur die in contact komt met het voedsel of drankproduct adequaat worden gereinigd en ontsmet, en te allen tijde in topconditie werken. Een gebied van bijzondere aandacht en historisch tijdrovend om te reinigen zijn transportbanden.

Wat is Clean In Place (CIP)?

Net als andere gespecialiseerde productie, vereist voedselproductie het hoogste niveau van hygiëne tijdens alle productieprocessen. “Clean in place” (CIP) zijn reinigings- of sanitatiesystemen die zijn ontworpen om te reinigen zonder de onderliggende items, in dit geval transportbanden, te hoeven verwijderen. CIP-technologie die speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van transportbanden in voedsel- en farmaceutische producerende bedrijven, zorgt ervoor dat de productie kan doorgaan en vermindert uitvaltijd en schoonmaakkosten. Door strikt toezicht is het noodzakelijk om te zorgen voor niet-verontreiniging bij het reinigen van transportbanden. Kiezen voor de CIP is de beste beslissing die winst garandeert door tijd en arbeid te besparen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid en kwaliteit van alle geproduceerde goederen.

Voordelen van Clean in Place-bandreinigingsoplossingen

Snelheid en efficiëntie

CIP-systemen helpen om onmiddellijk tijd en arbeidskosten te besparen, waardoor het veel sneller gaat dan handmatige reiniging. Het vermindert de productieonderbreking, verhoogt de productiecapaciteit, wat zich vertaalt in meer producten, verkoop en winstgevendheid. Eén bedrijf bespaarde zelfs meer dan $ 79K aan indirecte arbeidskosten na installatie van schone transportbandsystemen op hun lijnen.

Betrouwbaarheid

Met CIP-systemen zijn de voordelen van reiniging en sanitatie duidelijk. Voortdurend testen op pathogenen wordt altijd aanbevolen, maar CIP-systemen bieden doorgaans meer betrouwbaarheid.

Veiligheid

Ongetwijfeld heeft veiligheid de hoogste prioriteit als het gaat om voedselproductie. Wanneer CIP-bandreinigingssystemen in gebruik zijn, kunnen ze efficiënter reinigen dan het menselijk oog. Sinds 2011 verhoogde de FSMA de behoefte aan reinigingsapparatuur die de typische handreiniging niet kan bijhouden. Het kan ook helpen de neiging tot ongelukken zoals uitglijden en vallen tijdens het schoonmaken te verminderen.

Droge stoom en CIP – het perfecte paar

Wanneer CIP-bandreinigingssystemen worden gecombineerd met droge stoom, ontstaat een perfect reinigingsduo. Droge stoom is oververhitte stoom met alle reinigings- en ontsmettingskracht van “natte” stoom, maar slechts een vochtgehalte van 5%. Het vernietigt oliën, vuil, allergenen en meer en laat oppervlakken schoon en droog achter.

CIP droge stoomreinigingssystemen verminderen ook het waterverbruik tot 98% in vergelijking met traditionele natte reinigingssystemen. Als de vermindering van het waterverbruik een bedrijfsinitiatief is voor uw bedrijf, moet droge stoom een ​​onmiddellijk aandachtsgebied zijn.

DE FEITEN OVER STOOM

 • Reinig en ontsmet transportbanden grondig zonder het gebruik van chemische reinigingsmiddelen die giftig kunnen zijn.
 • Droge stoom bij een temperatuur van ongeveer 290 ° F reinigt vuil, olie, doodt microben bij contact en laat de riem vrijwel onmiddellijk drogen.
 • Aangezien er weinig of geen water overblijft na het gebruik van droge stoom, hoeft u zich geen zorgen te maken over de groei van schimmels, bacteriën en andere ziekteverwekkers.
 • Gebruik tot 98% minder water dan andere reinigingssystemen.

Het komt neer op

Betere reiniging in minder tijd die meer winstgevendheid oplevert. CIP-oplossingen voor bandreiniging bieden bijna onmiddellijke ROI, waarbij de meeste 100% ROI hebben in maanden, niet in jaren. Het is niet alleen duidelijk dat handmatige reiniging van transportbanden tijdverspilling is, maar het is ook minder efficiënt en veroorzaakt fouten die de integriteit van uw voedsel- of drankproduct kunnen aantasten. Voor het installeren van CIP-bandreinigingssystemen in uw voedsel- of drankverwerkingsfabriek om eersteklas veiligheid en optimale kwaliteit van uw producten te garanderen. Bekijk onze clean-in-place bandreinigingssystemen.

Volgende stappen:

Bekijk onze CIP-bandreinigingsoplossingen

Meer informatie over onze droge stoomreinigingsoplossingen

Bekijk hoe onze CIP Belt Cleaning Solutions een van onze klanten hebben geholpen

Ontvang tips over het schoonmaken van kant-en-klare productieapparatuur voor snacks

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Daktuinen-Van-Vliet
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart