Ontdoe uw systemen van struviet en vivianiet

Wat is struviet of vivianiet?

Struviet wordt gevormd wanneer ammoniak, fosfaat en magnesium samenkomen om te precipiteren en struvietkristallisatie te initiëren. Struviet kan zich presenteren als een witte, bruine of geelachtige verharde substantie.

Vivianiet is een combinatie van ijzer, fosfor, waterstof en zuurstof en wordt gevormd tijdens anaërobe vergisting. Vivianiet presenteert zich gewoonlijk als een diepblauwe tot diepblauwgroene gekristalliseerde kleur.

Beide formaties kunnen snel hechten aan verschillende apparatuuroppervlakken. Zowel Struviet als Vivianiet kristalliseren en stollen tot rotsachtige formaties. Struviet- en vivianietformaties verminderen de stroming en functionaliteit in afvalwaterzuiveringsinstallaties aanzienlijk, wat aanzienlijke onderhoudskosten en verlies aan efficiëntie veroorzaakt.

Waar vind je Struviet of Vivianiet?

Struviet en Vivianiet worden vaak aangetroffen in industriële leidingen met afvalwater met magnesium, ammoniak of fosfaat. Gebieden binnen afvalwatersystemen die het meest vatbaar zijn voor deze formaties zijn leidingen, met name bochten van 90°, kleppen, T-fittingen, pompen, bandpersen, centrifuges, vergisters, gritschermen en warmtewisselaars.

Hoe zich te ontdoen van Struviet en Vivianiet?

De meest voorkomende zorg met Struviet en Vivianiet is hoe u ze kunt verwijderen zonder leidingen te hoeven vervangen of onderbrekingen te veroorzaken. Bij het verwijderen van Struviet of Vivianiet kunt u dit chemisch doen of door middel van hydrostralen. Hoewel hydrostralen zijn voordelen heeft, liggen de meeste leidingen ondergronds, wat deze methode inefficiënt maakt. Chemische oplossingen maken de meest effectieve en gemakkelijkste methode om Struviet en Vivianiet uit leidingen op te lossen. Omdat deze chemicaliën reageren met de bouwstenen van struviet en vivianiet, lossen ze gestaag formaties op die zich in de verstopte leidingen bevinden. De oplossing die wij voor afvalwaterbeheerders voorstellen om te gebruiken voor het oplossen van struviet en vivianiet, is onze ScaleBreak®-SS, een niet-zoutzuuroplossing.

ScaleBreak®-SS kan struviet- en vivianietformaties oplossen en de doorstroming van leidingen en apparatuur herstellen. Elke systeemreinigingsprocedure moet rekening houden met de specifieke uitdagingen van dat specifieke systeem. Afhankelijk van de ernst van de vorming van struviet/vivianiet, kunnen deze methoden variëren van statisch weken tot circulatie tot stroomomkering of alle drie.

Volgende stappen:

Neem contact op met een Goodway-expert om de beste manier te vinden om uw leidingen weer in topconditie te krijgen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Daktuinen-Van-Vliet
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart