Een gids voor het onderhoud van koeltorens

Koeltorens zijn een cruciaal onderdeel van veel commerciële en industriële gebouwen omdat ze er sterk van afhankelijk zijn voor koeling. Om te voorkomen dat deze enorme systemen falen, is het belangrijk dat u prioriteit geeft aan regelmatig onderhoud.

Routinematig onderhoud van koeltorens vermindert het risico op systeemschade en gezondheidsproblemen en verhoogt de veiligheid en gezondheid, duurzaamheid, prestaties en efficiëntie. Als u dit niet doet, kan dit hoge kosten met zich meebrengen en, erger nog, iemands leven in gevaar brengen door gevaarlijke bacteriegroei. Regelmatige controles helpen u uw apparatuur optimaal te gebruiken en tegelijkertijd een veilige, conforme en schone omgeving te creëren.

Legionella of andere door microben overgedragen ziekten kunnen zich snel verspreiden via airconditioningsystemen. Een van de meest voorkomende bronnen voor de veteranenziekte is een geïnfecteerde koeltoren, en slecht onderhouden torens kunnen leiden tot een mogelijke uitbraak. Het warme water in deze gebouwen creëert perfecte omstandigheden voor bacteriën zoals algen of schimmels, die helpen bij het kweken van gevaarlijke ziekteverwekkers zoals Legionella die zich kunnen verspreiden door de lucht die vrijkomt wanneer een koeltoren in gebruik is.

Een volledig functionerend onderhoudsprogramma voor koeltorens zorgt voor vroegtijdige detectie van problemen en zorgt voor optimale prestaties tijdens de levensduur. Regelmatig onderhoud stelt u in staat om problemen in een vroeg stadium te ontdekken die overmatige of onnodige slijtage van uw koeltorensystemen kunnen veroorzaken, zodat u deze snel kunt corrigeren.

Een optimaal presterende koeltoren levert het gewenste resultaat. Kleine fouten of beschadigingen kunnen echter van invloed zijn op de onderneming, en als ze over het hoofd worden gezien, kan dit leiden tot dure reparaties en hoge bedrijfskosten.

Het reinigen van koeltorens is een compleet proces, niet slechts één taak. Om uw onderhoudsinspanningen te maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat u aandacht besteedt aan alle componenten van het systeem. Om faciliteiten te helpen het proces van koeltorenonderhoud te optimaliseren, volgen hier enkele stappen om te zorgen voor een adequate reiniging van uw koeltorensysteem.

Stap 1. Inspecteer de toren

De eerste stap is om zorgvuldig te inspecteren tijdens het reinigingsproces van de koeltoren. Idealiter zou dit minstens één keer per maand moeten gebeuren. Zorg er echter voor dat u deze stap niet overslaat op de eigenlijke schoonmaakdag. Bij inspectie van uw koeltorensysteem komen onderdelen aan het licht die tijdens het reinigingsproces bijzondere aandacht behoeven. Zo kunt u voldoende aandacht besteden aan de verbeterpunten.

Stap 2. Bescherm uzelf

Zodra u de gebieden heeft geïdentificeerd die extra aandacht vereisen, mag u uw bescherming niet over het hoofd zien. Voordat u met het reinigingsproces begint, moet u ervoor zorgen dat de pompen en ventilatoren in de toren zijn uitgeschakeld met behulp van OSHA-tag/lockout-procedures. Ze zijn buitengewoon krachtig en kunnen iemand drastisch in gevaar brengen of zelfs doden. Het vocht en de warmte die uit de toren komt, kan ook schadelijk zijn, met name legionellabacteriën. U moet zorgen voor ademhalingsveiligheid en oogbeschermingsfuncties zoals maskers met een geschikte filterkwaliteit.

Stap 3. Behandel voor bacteriën

Koeltorens kunnen een gevaarlijke broedplaats zijn voor bacteriën, waardoor het essentieel is om de voedingsstoffen die beschikbaar zijn voor de groei van Legionella te verminderen. BioSpray®-toren kan 99,9% van de legionella doden en staat op de EPA-lijst van desinfectiemiddelen voor gebruik tegen SARS-COV-2 wanneer ze op de juiste manier worden aangebracht op harde, niet-poreuze oppervlakken. Het biedt een arbeidsbesparende formule zonder spoelen. Protocollen voor de desinfectie van Legionella zijn goed gedefinieerd door de Bedrijfsveiligheid en gezondheidsadministratie, de centrum voor ziektecontrole en Preventie, en de Amerikaanse Environmental Protection Agency.

Stap 4. Slib verwijderen

Het meest voorkomende gebied is het bassin waar slib zich kan ophopen en de levensduur en prestaties van het koeltorensysteem kan beïnvloeden. U kunt gespecialiseerde stofzuigers gebruiken om het slib in koeltorens te verwijderen.

Stap 5. Repareer klompen en vervuiling

Het meest overheersende deel van de warmte-uitwisseling binnen een koeltorensysteem vindt plaats in de koeltorenvulling. De vulling zorgt ervoor dat de passerende lucht in het systeem koud water produceert en warmte efficiënt afvoert. Wanneer de vulling vervuild of verstopt raakt, vindt de koeling niet plaats omdat de lucht de warmtebron niet kan raken zoals gepland. Als gevolg hiervan genereert het hogere elektriciteitsrekeningen. Als er sediment zichtbaar is, moet het bassin worden schoongemaakt, en koeltorenstofzuigers maken het gemakkelijker om verontreinigingen te verwijderen zonder uw systeem af te sluiten of af te tappen.

Stap 6. Plan de volgende schoonmaak

Nadat u de koeltoren hebt schoongemaakt, kunt u beter inschatten hoe vaak deze vervuild of vuil wordt, zodat u de volgende schoonmaakagenda kunt plannen en plannen. De meeste koeltorens werken het beste als ze twee keer per jaar worden schoongemaakt, afgezien van frequente waterbehandeling om problemen zoals algengroei en legionella tegen te gaan. Als u nog steeds niet zeker weet hoe vaak u uw koeltoren moet onderhouden, neem dan contact op met bekwame technici om uw systeem en de unieke risico’s goed te peilen.

Of u nu reactief onderhoud van koeltorens nodig heeft of van plan bent om een ​​routinematig preventief onderhoudsschema te ontwikkelen, het is absoluut noodzakelijk om gedegen kennis te hebben over het reinigen van koeltorens. Wat uw onderhoud gemakkelijker zal maken, is het juiste gereedschap. Ons Koeltoren reinigingssystemen voor bassins een oplossing bieden die reiniging mogelijk maakt zonder torens te hoeven sluiten. Bij het reinigen van koeltorenvullingen, industriële ontkalkingschemicaliën gepaard met koeltoren vullen reinigingssystemen zal een compleet product leveren van efficiëntie-berovende vuile en gevaarlijke bacteriën. Onze koeltorenproducten helpen u koeltorens schoon te houden en te voldoen aan ANSI/ASHRAE Standard 188-2015, een norm voor onderhoud en de sanering van Legionella in water van commerciële gebouwen.

Leer hoe u het juiste systeem kiest voor uw koeltorenbehoeften met onze Koopgids.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Daktuinen-Van-Vliet
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart